Connect with us

Гербери

Бойко: Киро и Асен са сложили 3,5 млрд. в джобчето! Искат да ги арестуваме, но аз няма, за друг не знам…

Published

on

„Дойде ми на ум да проведем една разяснителна кампания. Действително те имат много пари – виждате от къде идват. Ползват най добрите фирми за пиар – и черен, и бял. Те са като машини. Снощи, като се прибрах от Германия от конгреса, изчетох какво е казал Радев“, започна Бойко Борисов, лидер на ГЕРБ, и прочете: „искам да поздравя правителството за последователните усилия овладяването на инфлацията в страната, от снощи цената на бензина е под 3 лв“.

„Намаляването на цената на газа с 30% са резултати, постигнати с усилия и работа. Когато едно правителство работи в интерес на бизнеса и хората, резултатите са налице“, коментира Борисов.

„Радев казва още, че докато има служебно правителство, няма да има ограничение на потреблението на ток, България е производител на ел. енерги

„30 дена ги няма, 30% на ден пада цената. По стотинка на ден пада средно на ден. Само че преди това 3,5 млрд. са ви ги взели от джобчето. Те много обичат да говорят за реваншизъм, искат арести да провокират, но това е загубена кауза при мен. Но за другите не гарантирам. В тези папки е пълно с престъпления, те трябва да се разследват.

Тези посреднически фирми, тези 4 млрд. са заминали по сметката на Руската федерация. Има едни събития от време на време по високите етажи на „Лукойл“. Но това аз не го казвам, а съм го чул по новините.

Българите вече се объркаха. Ето ви цените – вие сте зареждали през всичкото това време. Без да сме намерили петролен кладенец, виждаме цените. С 30% са свалили, другите 70 къде са? Трябва да ги свалят още утре.

Става въпрос за милиони кражба.

Всички хранилища в Германия са на макс пълни, нашето в Чирен е на половина пълно. И имат наглостта да обвиняват служебното правителство. С Какво „Промяната“ е допринесла за газовата връзка с Гърция? Забравят ли, че Бойко Рашков беше година и половина министър? И те бяха – на икономиката и финансите. Те правиха политиката на Янев.

Ние, понеже можем да смятаме, направихме следната схема. Не в смисъла, по който Асен Василев я разбира – да гепи пари. 2018 г. цената на барела е 79,3 долара. 

Нали знаете – една жаба, ако я сложите в гореща вода, ще избяга. Но ако я сложите в студена и я сложите на котлона, ще я сварите. И те така си мислят, че българите са такива будали, че вдигат цената с по стотинка на ден. Това обясни Бойко Борисов.

Ние започнахме с финансовата криза в Гърция през 2009 г. Спасихме я. После дойде миграционната криза. Помните Харманли. След това дойде ковид кризата, спомни си Борисов.

В България или трябва здравата партия ГЕРБ, СДС, „Гергьовден“. Каква градска десница? Те с БСП не трябва и да си говорят. 

„Ние сме държава, която носи всички рискове от „Запорожие“, атомната централа. Всеки ден само за това гледам новините и все по-притеснително ми става. Всичко останало България си произвежда.

В сряда ще представим един важен документ – план за възстановяване се казва, защото те и това не можаха да направят. Който има подобен документ – с него работим. Толкоз.

Сега тази война трябва да свърши. Тя е опасна и за украинците, и за руснаците.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени