Connect with us

Нюзрум

Нинова съди журналистите във „Фейсбук“! Приватизаторката иска 10 000 в. от Явор Дачков

Published

on

Корнелия Нинова заведе дело срещу журналиста Явор Дачков заради негови постове във Фейсбук, в които твърди, че България е продавала оръжие на Украйна докато Нинова е министър на икономиката и председател на междуведомствената комисия за оръжията. Наказателното дело е от частен характер по частна тъжба на лидерът на БСП до Софийския районен съд. Нинова съди журналиста за клевета и иска от него 10 000 лв. Първото заседание е на 28 септември от 13.30, съобщава „Гласове“.

Нинова упорито отрича България да е изнасяла оръжие за Украйна докато е била министър с формалния довод, че няма нито един подпис за директна пратка към Киев. С началото на войната обаче българските военни заводи увеличиха многократно производството си след началото на войната в края на февруари.

Един от най-големите товарни самолети в света, собственост на украинската държава, беше забелязван многократно на летищата в София, Варна и Бургас.

През април Министерството на външните работи на Украйна публикува на официалната си страница в Туитър кратък видеоклип с благодарности за военната помощ към редица държави. В списъка на споменатите държави е и България.

Най-четени