Connect with us

Парламент

Нинова сложи начело в Пловдив-област страшна схемаджийка, която вкара в листите дори шофьора си

Published

on

Бившата депутатка и настояща шефка на листата на БСП в Пловдив-област Веска Ненчева не само е ползвала служебен автомобил незаконно от „Напоителни системи“, но е и зареждала с нафта скъпия  джип за сметка на държавното предприятие под шапката на Министерството на земеделието, научи ексклузивно Lupa.bg.

Става въпрос за над 500 литра дизел, който е бил сипан във возилото, само за 1 месец за обиколки на Ненчева. По същото време тя все още е народен избраник и като такъв има право на държавни пари за гориво и отпуснати от парламента. Какво излиза?

Че само за 30 календарни дни, от които би трябвало едва 16 да са разположение за нея да се среща със семейството си и гражданите от Пловдив-област, откъдето бе избрана (защото в останалите би трябвало да е била в София за заседанията на Народното събрание – б.р.) социалистката е изхарчила около 1700 лева по ставки на дизела от 3,40 лева. И още 1700 лева са били поискани от деловодството на законодателния орган. 

Както вече се писа, Ненчева бе уличена да се вози безплатно на служебно возило на „Напоителни системи“, заради което служебният ресорен министър Явор Гечев разпореди проверка.

Тя не само е взела колата на свое разпореждане, но е ползвала и личен шофьор – карловец като нея, също кандидат за депутат от листата на БСП за Пловдив-област. 

Джипът, собственост на държавното дружество, е с марката Тойота и по производствени данни харчи около 16 на сто смесено каране, но само ако е чисто нов. С годините и навъртения километраж вероятно гълта около 20 литра на всеки 100 километра. 

Най-четени