Connect with us

Парламент

Нинова обвини ГЕРБ, че и ср@ли в гащите и обяви: Най-вероятно в сряда ще издигнем Асен Василев за премиер

Published

on

„Има такъв народ“ напусна преговорите за кабинет, защото статуквото, старото, ГЕРБ, ДПС и напоследък „Възраждане“ се изплашиха, че нещата потръгват. Те са въздействали върху ИТН. Това заяви вицепремиерът в оставка Корнелия Нинова пред Би Ти Ви.

Преговори с ИТН няма да водим повече, мандалото хлопна за тях. Всичко, което са поискали, сме направили. Пети път да счупят държавата, няма да стане, каза тя.

Преговорите са живи. Ние от БСП сме хладнокръвни, разумни, проявяваме търпение и мъдрост през цялото време. Много по-важно от емоциите е дали пенсионерите ще получат пенсиите си и т.н. 

Ние провеждаме преговори за правителство на България, а не провеждаме курсове по писхотерапия на  Аз-а, каза още Нинова.

ИТН казват, че се чувстват обидени, никой не ги питал за программа, за закони. Това категорично не е вярно, обясни вицепремиерът.  Ние убедихме другите коалиционни партньори да отворим програмата към ИТН. Не е вярно, че не са участвали. 

Според Нинова в сряда ще стане ясно дали ще бъде предложен нов кабинет. 

По време на преговорите питахме „Продължаваме промяната“, коя е кандидатурата им за премиер, те казаха Асен Василев. Не сме обсъждали министри и т.н. Само името на Василев е било споменато. 

Нинова потвърди, че днес  се среща с премиера в оставка Кирил Петков и лидера на „Демократична България“ Христо Иванов.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени