Connect with us

Парламент

Карадайъ: За какво сменихме модела „ГЕРБ“? За да реди задкулисието кабинети в офиси и джипки!?

Published

on

Според нас много отговорно и много бързо трябва да тръгнем към избори. Това заяви в парламентарните кулоари лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ малко след като официално стана ясно, че ГЕРБ са върнали втория мандат за съставяне на кабинет. Разговорите за третия опит за утре.

Той призова политическият терен да не се превръща в бойно поле, а на терена на политиката участниците да се състезават със своите идеи и предложения за преодоляване на кризите, за подобряването на живота на българските граждани и за сигурността, стабилността и бъдещето на България. „Затова – час по-скоро на избори! Участниците да имат такова поведение в предизборната кампания, та след изборите да възстановим нормалността и в политиката, и в държавата, да възстановим демокрацията и държавността“, настоя Карадайъ.

„Не само ще посетим консултациите, а ще участваме в тях, както винаги – много тоговорно и сериозно. В тази кризисна ситуация в страната, наличието на политическа криза създава допълнителни проблеми. Тази политическа криза трябва да бъде решена. Тя дойде със заявката „смяна на модела ГЕРБ“. Тя обаче не се случва. Новият модел е на задкулисието, на олигархията. Да редят кабинети по молове, по джипки – това не бива и не трябва да се случва“, заяви лидерът на ДПС.

Най-четени