Connect with us

Спор(Т)но

Откъде го намери ЦСКА този? Заместникът на Кайседо е ясен – 103 гола в 303 мача на топ-ниво

Published

on

ЦСКА набеляза норвежкия нападател Торгейр Бьорвен за заместник на продадения преди дни голмайстор на отбора Жорди Кайседо на мексиканския Тигрес, твърди БТА, позовавайки се на източник от „червения“ клуб. Управата на „армейците“ е в напреднали преговори с 30-годишния Бьорвен, който е собственост на турския елитен Газиантеп. Скандинавският таран беше привлечен в тима през миналото лято за 350 хиляди евро от съперника в Сюпер лигата Анкарагюджю, но не успя да се утвърди в състава на старши треньора Ерол Булут и записа общо едва 200 игрови минути без да се разпише в 16 мача като резерва.

В кариерата си досега на клубно ниво Бьорвен има 103 отбелязани гола в 303 мача в професионалния футбол, като е играл още за Од, Волеренга, Бран и Розенборг в родината си, както и за Твенте в Нидерландия.

Той е и бивш младежки национал на Норвегия с 9 срещи и 1 попадение, като има и 4 мача за олимпийския състав на скандинавците до 23 години.

„Червените“ се надяват да привлекат поне три нови попълнения в следващите дни, като продължават и започналите в края на юни преговори за привличането под наем на ганайското крило Даниел Овусу от РБ Залцбург.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени