Connect with us

Парламент

ПП са идиоти! Искат Бойко Борисов в парламента! Излезе обаче Дончев и нокаутира шайката на Киро

Published

on

 „Има една дума, от която ГЕРБ бяга като дявол от тамян и тя е отговорност. Когато пътищата са в лошо състояние след 12 години управление, ГЕРБ и нейният вожд тръгват да броят дупки вместо да се смирят и извинят.  Когато енергетиката е хаос те казват – „Ето новите управляващи са виновни”- сякаш енергетика, унищожавана за 12 години, може да бъде възстановена за 6 месеца”, каза в декларация от парламентарната трибуна председателят на ПГ на ПП Андрей Гюров. 

„Държавната хазна с години се източваше, защото парите потъваха за аванаси, сакове, чекмеджета, неизгодни договори, в сектори без реформи. Когато за месеци постигнахме рекордна събираемост, когато започнахме да спираме кранчетата на мафията, от ГЕРБ се уплашиха и внесоха абсурдния си вот на недоверие. Вот за финановата политика, за която германския министър на финансите казва – „Солидните ви финанси са вдъхновение за нас”, похвали се Гюров. Той допълни, че имаме 1 милиард излишък, а когато е станало ясно, че ще изгубим пари по Плана за възстановяване от ГЕРБ „веднага изскочиха с поредната лъжа”:

„Борисов обяви, че Планът бил провален и отправи обвинения за безотговорност. Да, господинът никога не е носил отговорност за своите провали. Обича да излиза сух”, разясни Гюров. Финансовата корекция била гласувана през февруари 2021 година в ЕС и подкрепа от правителството на Борисов.

Той не пропусна да нарече лидера на ГЕРБ и „човекът с чекмеджето”.

„Колкото до корекцията значи, че икономическите показатели на България са по-добри от средните за ЕС. Въстановяването ни е по-бързо, откакто сте в опозиция. Нека Борисов да дойде в НС и да обясни с Томислав Дончев, или да се извинят за лъжите”, обяви депутатът на ПП като попита каква била целта.

„Истината ще стане ясна, когато трябва да гласуваме Закона за обществените поръчки, за противодейстие на корупцията и всичко, което предстои. Времето е малко, а задачите- много. По делата им ще ще ги познаете”.

След декларацията Томислав Дончев излезе за лично обяснение на трибуната.

„Гражданинът Дончев отговаря на всеки смислен въпрос. От казаното обаче няма смислен въпрос. Обърнете внимание на сроковете. 2023 година е крайният срок за договаряне и през това време България трябва да договори целият ресурс по Плана. До момента страната ни е договорила по Националния план и Оперативните програми Нула. И е платила Нула.

Същественият въпрос не е дали ЕК е отписала 1 милиард, колко милиарда ще изгуби още следващата година. Професионалната ми интуицията подсказва, че само Плана аз залагам на 3 милиарда”, заключи Дончев.

Най-четени