Connect with us

Fake Harvard

След 18-ти за Киро става страшно: блокират пътища, гранични пунктове, сковават България!

Published

on

Протестът е за сигурна енергия на достъпна цена. Ние от няколко месеца настояваме за тайно решение за предвидимост и сигурност в доставките и ценовите равнища, които да ни направят конкурентно способни на европейския пазара.

Ние сме износители. Българската икономика е отворена икономика. Над 50% от брутния вътрешен продукт се получава чрез износа, а в същото време получаваме енергия на значително по-високи цени от нашите конкуренти в ЕС.

Това заяви председателят на Управителния съвет на Асоциация на индустриалния капитал в България Васил Велев в ексклузивен коментар за БЛИЦ, говорейки за предстоящия на 18 май протест срещу правителството на Кирил Петков и по-специално политиката му в енергийния сектор. 

Велев бе и доста категоричен с това, което ще се случи след 18 май, ако исканията на бизнеса не бъдат чути от правителството на Кирил Петков.  

„Ако на 18 май не бъдем чути, ще има следващ протест, който ще е както в София, така и в цялата страна, ще излязат десетки хиляди. Ще бъдат блокирани пътища, гранични пунктове, комуникационни средства и така нататък, търпението на хората е изчерпано. Ние отсега сме заявили, че протестът не е политически, но ако МС не си върши работата, трябва да си ходи, за да дойдат тези, които ще свършат необходимата работа за страната и хората“, бе категоричен той. 

Най-четени