Connect with us

Парламент

Пак скандал в коалицията! Пътник ли е този министър на ДеБъ след атаката срещу него на ИНТ

Published

on

„Има такъв народ“ са недоволни от министъра на електронното управление Божидар Божанов, закото бави изпълнението на задачите си.

Това стана ясно по време на блицконтрола на министъра в парламентарната комисия по електронно управление.

Не изпълнявате коалиционното споразумение, в което ясно ви е поставен срок от три месеца, а минаха пет, скара се на излъчения от „Демократична България“ министър Любомир Каримански от ИТН.

Атаката на хората на Слави Трифонов е заради липсата на оценка на работата на „Информационно обслужване“ като системен интегратор на държавата и липсата на реформа, която да създаде изнесени звена по управление на проекти към администрациите.

Във вторник ще направим обсъждане на нашите предложения и ще внесем промени в закона, отговори лаконично Божанов.

Липсата на машини, които могат да бъдат доставени бързо бави въвеждането на електронни лични карти. През това време се работи активно до края на годината да тръгне мобилната електронна идентификация, съобщи пред депутатите министърът на електронното управление.

Проблеми със сигурността бавят преминаване на държавните информационни системи от собствени сървъри към държавния облак, стана ясно на изслушването. Те обаче трябвало да бъдат разрешени до юни като в момента текат включително тестове колко са податливи на хакерски атаки администрациите.

Най-четени