Connect with us

Нюзрум

Броим дните до края на кабинета! Ще си изпие докрай горчивата чаша, после идва ГЕРБ…

Published

on

Северна Македония със сигурност ще бъде по-големият препъникамък, който може да разцепи коалицията. Това коментира социологът Евелина Славкова от Изследователски център „Тренд“.

Червените линии няма как да не доведат до срив в коалицията, смята Славкова.

​​​​​​​Президентът всячески се опитва да се дистанцира от правителството. Това показва, дори индиректно казано, сваляне на доверието към този кабинет от страна на кабинета, изтъкна тя.

Отброяват се дните до края на това правителство. Изключително трудно би издържало.“

Славкова изрази скептицизъм, че кабинетът би издържал да издържи до местните избори и му даде хоризонт до есента. По думите ѝ „това правителство ще се самосвали, не толкова опозицията да го свали“, а ГЕРБ печелят от това правителството да пие тази горчива чаша от проблеми и кризи“.

В момента сме в енергийна криза, комбинацията с висока инфлация и невъзможността бизнесът да прецени как ще се справя ще доведе до социално напрежение, което няма как да не се отрази на правителството, посочи още Евелина Славкова.

Правителството ще бъде поставено в пресата от няколко проблема. Тежестта на вътрешнополитическите е много голяма. Когато бръкнеш в джоба на българина, това няма как да бъде пропуснато.“

Най-четени