Connect with us

Гербери

ГЕРБ шокира: От следващата зима, заради Киро и Асен, парното ще е 1000 лева на месец!

Published

on

„Няма риск да останем без газ. Ние консумираме едва 2% от износа на Русия за Европа. Ние и регионално сме много малък консуматор. Ние без газ няма да остане, ще вземем от Румъния и Гърция, част от този газ ще бъде пак руски, но ще го платим с 30% по-скъп заради посредниците. Знаете ли колко е това. Около 100 милиона лева“, заяви депутатът от ГЕРБ Делян Добрев. 

„След месец два когато се усети ефекта, най-евтиният хляб ще бъде 2 лева. Следващата зима софиянци ще плащат за парно за един среден апартамент минимум 1000 лева. Едно средностатистическо семейство ще плаща 100 лева повече средно, защото газът ще е от посредници и пак ще е руски. 

Ние си имаме договор, той е с 30% по-евтин от този, който ще договорят ястребите. Посредниците ще са свързани с управляващите и ще купуваме пак руски газ, но с 30% по-скъпо“, предупреди Добрев. 

„Азерският газ не е 4 пъти по-евтин. Това не е вярно. В договора има конкретна входна точка. Договора е подписан още 2013 и 2014 . Тогава се очакваше, че няма да се забави нашия интерконектор, както тръбите от Азербайджан. Но в един момент азерската страна казва, че ние нямаме газопровод и те казват, че ще ни дават колкото си искат, а останалата част ще я продават по-скъпо в Италия и Гърция“, обясни Добрев. 

„Точно след 2 седмици ще стане една година, откакто управляват ястребите, а когато става въпрос за оръжия за Украйна те са гълъби. Василев и Петков станаха министри на 12 май миналата година“, припомни той

На въпроса, дали са в синхрон с президента що се отнася до газовия въпрос, Добрев каза: „Както ние, така и президента ние не разбираме как 22 държави купуват от Газпром, а спряха газа само на Полша и България. Според мен останалите държави са се съобразили с начина за плащане на Газпром“. 

Най-четени