Connect with us

Fake Harvard

Кирил Петков призна, че след „Газпром“ влизат нови хора на пазара и вдигат цената на газа

Published

on

„Искам да уверя всички български граждани да бъдат спокойни. От поне месец имаме план за гарантиране на количествата. Няма да бъдат намалени подаванията на газ, нито ще бъдат ограничавани, но не мога да гарантирам, че няма да има повишение с новите доставчици. Имаме ясен план откъде ще дойдат другите доставки. Говорим и с Европейската комисия, защото това е не е както „Газпром“ се хопитва да го изкара – проблем между „Газпром“ и България, а е проблем между „Газпром“ и ЕС.“

Това заяви министър-председателят Кирил Петков след края на заседанието на Министерски съвет, потвърждавайки на практика думите на Бойко Борисов. Днес екс-премиерът разкри, че кризата с руския газ е на практика изкуствено създадена, за да може да влазят на пазара посредници, избрани от Кирил Петков и Асен Василев, които да вдигнат двойно цената на газа.

Утре вицепремиерът Асен Василев и енергийният министър Александър Николов отиват в Брюксел, за да договорят точните стъпки за действие в тази ситуация, които вече са планирани, допълни Петков.

Това е идиотско, защото ние сме единствената от 22 страни, работещи с Русия, която не получава газ. И проблемът си е изцяло наш, а не европейски.

Най-четени