Connect with us

Гербери

Томислав Дончев сензационно: Вече знам коя е първата партия, която ще напусне коалицията

Published

on

Нито една от партиите от управляващата коалиция няма интерес да ходи на избори поради една проста причина, поради  катастрофалните резултати в управлението, тя няма как да получи повече подкрепа, отколкото е получила на последните избори, като за някои проблемът е по-голям, отколкото за другите, коментира в интервю за Tribune.bg бившият вицепремиер Томислав Дончев.

Не коментирам по-дълбоки процеси, защото всички тези партии година и половина, две назад обясняваха колко ужасно е положението в България и как те са дотолкова виртуозни, почтени и страхотни, че само за няколко месеца то ще се подобри. Аз не знам нещо да се е подобрило – нито в социалната сфера, нито да сме отбелязали стремглаво икономическо развитие, нито да се строи повече, нито образованието, нито науката, нито международният авторитет на България. И кой каквото и да  обяснява от телевизора, това хората го виждат и го усещат. В този смисъл тези хора измамиха всички, измамиха българското общество, измамиха собствените си избиратели, измамиха и президента. Но интерес да се ходи на избори те нямат, категоричен е Дончев.

Българската политическа история показва, че има само едно правителство, което си е заминало и то не след „вот на недоверие“, а след „вот на доверие“, това на Филип Димитров преди повече от 30 години. Край на това управление може да даде само масирано обществено недоволство, което ние нямаме намерение да организираме и да дирижираме, или инстинкт за самосъхранение на някоя от партиите в коалицията, която евентуално да реши, че за нея по-самосъхранително е да запази част от себе си, отколкото да се погуби окончателно поради участието си в управлението. Мога да залагам кой ще бъде първи, но не е интересно, когато човек по време на интервю казва всичко. Може би следващия път. Аз лично имам предположения кой ще бъде, енигматично завършва Дончев.  

Най-четени