Connect with us

Парламент

Човек от властта реве: Давайте да закриваме спецсъда, че до май народът ще ни измете нас от Парламента

Published

on

Закриването на специализираното правосъдие е само първа стъпка в съдебната реформа.

Това каза пред БНР бившият депутат от Реформаторския блок адвокат Петър Славов.

Той изрази недоумение от удължения срок за предложения между първо и второ четене на законопроекта, при положение, че „нещата там до голяма степен са ясни“.

Славов смята, че управляващите трябва да работят с по-високи темпове и изрази опасения „финализирането на този законопроект да не отиде за месец май“, когато по думите му никой не знае какво ще се случи с оглед напрежението около избора на гуверньор на БНБ и „откровените удари под кръста, които започват да си разменят част от т.нар. коалиционни партньори, и заради които народът токувиж ни измел“.

Петър Славов попита и какво се случва с КПКОНПИ, където не сме видели законопроект и на предварителна фаза обществено обсъждане.

„При положение, че подобен спор възникна за гуверньора на БНБ, интересно при новата КПКОНПИ колко кандидатури ще имаме от управляващото мнозинство за председател на тази бъдеща структура и какви неща ще се случват.“

Българското общество е големият губещ от войната между институциите или по-скоро между върхушката на прокуратурата и органите на МВР, подчерта Петър Славов.

Като „голямото развитие по казуса от последните дни“ адвокат Петър Славов определи готовността на прокуратурата да премине към дистанционен разпит на Васил Божков.

Най-четени