Connect with us

Парламент

ГЕРБ на извънреден брифинг: Кирил Петков да не се е евакуирал под полата на Корнелия Нинова!?

Published

on

„Имаме усещането, че парламентаризмът се завърна. Ако преди време въпросът, който вълнуваше българското общество беше „Кой?“, днес въпросът е „Къде?“ Къде е Кирил Петков? Защо председателят на българския парламент вече се е превърнал в параван, зад който се крие безпомощният министър-председател, който очевидно не управлява процеси, не лидира ситуации и няма отговори.“

Това заяви на изявление от цялата парламентарна група на ГЕРБ председателката на групата Десислава Атанасова. Тя иронично попита дали премиерът се е евакуирал някъде или „ползва форсмажорно обстоятелство на непреодолима сила“, за да дойде в парламента и да обясни предложението на министъра на икономиката Корнелия Нинова да се наложи форсмажорна ситуация у нас.

По-рано през деня от ГЕРБ поискаха Петков да бъде извикан от председателя на НС Никола Минчев и да бъде изслушан по темата от депутатите.

„Да даде конкретни отговори. В противен случай бихме имали само едно обяснение. Корнелия Нинова го е извикала някъде и се разбират като мъже“, каза още Десислава Атанасова и посочи, че Нинова диктува дневния ред на обществото, парламента и Министерския съвет.Какъв е маханизмът за взимане на решение в управляващата коалиция, попита Тома Биков и посочи, че думата „форсмажор“ вече е факт, но никой не знае какво ще последва от това. „Ние сме във форсмажор също. Защото възможно най-големия форсмажор е да дадеш на БСП да ти управлява икономиката и земеделието. Това значи срив на икономиката и изчезване на хляба“, каза още депутатът на ГЕРБ.

Като отговорност на всички коалиционни партньори посочи той възможността да се „овладеят цените на стоки“.

Най-четени