Connect with us

Гербери

ГЕРБ извади 2 чудовищни афери на правителството покрай Плана! За такива неща в Китай вадят пистолета и…

Published

on

Проблемите с цените на електроенергията стартираха през май миналата година, когато беше Петков беше министър на икономиката. Още юни цената на тока се увеличи двойно. От тогава постоянно расте. Това каза депутатът от ГЕРБ Делян Добрев в предаването „Лице в лице“ по bTV.

Относно изказването на зам.-председателят на КРИБ Николай Вълканов Добрев отбеляза, че е подкрепял всички правителства.

Той има два бизнеса – свързани с ток и металите. Цените им скачат със стотици всеки месец. От едрия бизнес винаги ще подкрепят правителството. Най-малкото не бива да влизат в конфликт с властта, защото няма да могат да решат нито един проблем. Ако не беше срещата вчера компенсациите ще спрат в края на месеца, каза още той.  

По думите му ГЕРБ са предложили решения на управляващите, за да няма инфлация.

Когато пуснат олио на 3 лв. хората виждат, че във всички останали магазини е на двойна цена. Затова се редят на опашки, коментира Добрев.

Депутатът коментира и темата с цените на горивата.

Откакто се изрече тази глупост следя цените на бензиностанциите. Цените продължават да се вдигат. Време е да спрат с оправданията, че всички са им виновни, допълни още той.

Махнаха ръководството на „Булгаргаз“, защото искат 30% увеличение на газа. Новото ръководство искат 60% увеличение. Тях ще ги махнат ли или няма, коментира още той.

Добрев се обърна с въпрос към правителството относно закупуването на газ: Има ли в купувачите от сделките оповестени от Овчаров двама представители на кабинета?

„Засекретиха обяснението за продажбата за 3 секунди на природния газ. Ще задам въпрос: Има ли в купувачите от сделките, осветлени от Овчаров, двама представители на кабинета? Има ли свързани фирми с представители на изпълнителната власт? Това попита от ефира на bTV Делян Добрев.

Делян Добрев отбеляза, че във всички действия на правителството прозират корупционни интереси.

Според Добрев в Плана за възстановяване са извадени много проекти, в него няма газ. Освен батерии друго не се вижда.

Той зададе въпрос към министъра на финансите Асен Василев: Вярно ли е че представител на конкретна фирма е участвала в преговорите в Министерство на финансите и тя е настоявала да се сложат батерии в Плана.

Тази фирма се занимава с батерии. Тази фирма е заделила пари и е написала критерии за получаване на средства. Кога фирма за обществена поръчка е седяла в кабинет на министър и си е правила план. Батериите за милиарди са като батериите за дистанционно, но навързани заедно. Никой в света не ги купува, освен в Австралия, където има конкретен проблем, който не могат да решат. Ние нямаме нужда от тези батерии, допълни още Делян Добрев.

„Най-големите проблеми са в сферата на икономиката. Те започват още от май месец, когато Кирил Петков беше министър на икономиката. Още юни месец миналата година цената на тока се увеличи двойно. Цената стана 185 лв. и от тогава постоянно расте. А ние слушаме оправдания – виновни са ГЕРБ, виновна е войната. Войната е от две седмици, а проблемите са от миналата година, когато и Кирил Петков и Асен Василев бяха министри. Сега се гънат – били като луноход, нямало къде да стъпят. Една година не можаха ли да ги разчистят тези мини уж заложени от ГЕРБ“, чуди се той.

Най-четени