Connect with us

Гербери

От конгреса на ГЕРБ: Искат от партията на Бойко да прави правителство, което да смени „коалицията на омразата“

Published

on

ГЕРБ трябва да сформира правителство в сянка с екипи, които да подготвят антикризисна програма за управление на България и във всеки един момент да имат готовност да предложат управленски решения. Това е ваш дълг, това е също така наш дълг като Европейска народна партия към хората в България.

Това заявява в специално видеообръщение Антонио Лопес, генерален секретар на Европейската народна партия (EНП), към делегатите на национално събрание на ГЕРБ.

„ГЕРБ трябва да работи за ново управление на страната. Мандатоносителят е формация, която явно не желае да се учреди като политическа партия и да носи политическа отговорност. ГЕРБ трябва възстанови стабилността – политическия и междуинституционалния диалог. ГЕРБ трябва да създаде условия за икономическа и социална сигурност на гражданите. ГЕРБ трябва да отстоява геополитическата ориентация на България като страна член на ЕС и НАТО“, заяви Лопес.

Той посочи, че в момента страната се управлява от „коалиция на омразата“. „Всичко е хаотично, без визия, без посока нито пред избирателите, нито пред гражданите“, заяви Лопес.

Във видеообръщението се подчертава, че правителствата, водени от Бойко Борисов, са превели България през поредица от кризи и са я извеждали всеки път по-силна. „Твоите правителства пазиха финансовата стабилност, България беше сред страните с най-нисък дълг, направиха се мащабни инвестиции в пътната, железопътната, екологичната инфраструктура“, обърна се Лопес към лидера на ГЕРБ.

Най-четени