Connect with us

Нюзрум

Министър на Денков взриви ефира с тези думи за големи дрязги в управлението

Published

on

Обединяващите приоритети са по-силни от временните дрязги.

Това заяви в студиото на „Събуди се“ по Нова телевизия министърът на регионалното развитие и благоустройството Андрей Цеков. 

„Управлението винаги е в риск, особено когато то се крепи на мнозинства между партии, които по принцип са политически опоненти. В настоящата ситуация няма кой знае каква сензация”, поясни той. 

За състоянието на пътищата: 

„Участъкът Ботевгра-Мездра е част от бъдещата магистрала, която трябва да свърже Видин с Ботевград оттам със София посока „Кулата” през магистрала „Струма”, за да осигури свързаност между Гърция и Румъния през България. По договор този участък трябва да бъде готов в края на 2025 г., като в края на тази година предстои да се отвори трасето за движение, но ще продължат работите по изграждането на мостовите съоръжения”, обясни Цеков. 

„Истината е, че у нас едновременно строим 5 магистрали, което не е нормално за една държава. Бюджетът е една рамка, която дава гъвкавост на министрите да инвестират пари там, където се строи. В бюджета на АПИ има 2 милиарда и половина и съм сигурен че в момента, в който бъде разрешен правният казус с индексиране на цените по договори за „Хемус” ще се активира строителството. Това ще стане до края на годината”, поясни още регионалният министър. 

Той коментира и новината, че тол камерите вече ще снимат за превишена скорост. 
„Националното тол управление разполага с над 300 рамки на които са монтирани камери. Те са високо технологични и имат възможност да засичат моментна и средна скорост. Досега не бяха сертифицирани за такъв тип измервания. Подадохме документи за сертификация и процесът вече е завършен”, каза още Андрей Цеков.

Относно протеста по време на мача България-Унгария, той каза следното: 

„Не трябваше да се допуска събиране на враждуващи агитки, които са емоционални хора, на едно място”. 

Министър Цекон коментира и състоянията на 14 участъка на пътища, които са проверени през октомври. 

„Установен е един участък с пропадане и слягане на асфалтовата настилка, а при 3 има недостатъчна дебелина на асфалта. Проверени са 7 моста, като при всички са установени конструктивни дефекти. Поканили сме всички изпълнители да ги отстранят за собствена сметка“, посочи министърът на регионалното развитие.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени