Connect with us

Нюзрум

Министър Цеков е повече от доволен: Една стъпка по-близо сме!

Published

on

„Една стъпка по-близо сме до това да имаме пълноценна транспортна свързаност със Сърбия“, заяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Андрей Цеков, който участва в инспекция на автомагистрала „Европа“ в новоизградения участък от Калотина до Драгоман.

„Предаването и приемането на изградения 14,5-километров участък е извършено с вчерашна дата“, уточни министърът. 

„Надявам се през следващата година да открием и последния участък, който свързва Сливница със София“, каза Цеков. 

„Трасето е изпълнено в един изключително тежък период, съвпадащ с COVID кризата през 2020 г., високите инфлационни процеси през 2021 и 2022 г., както и с политическата нестабилност, включваща три редовни кабинета и четири служебни кабинета. Независимо от това, в един изключително кратък период, между 2020 г. и настоящия момент, магистралата е завършена и приета от възложителя АПИ“, припомни министърът на регионалното развитие и благоустройството, съобщава БТА. 

По думите на министъра магистралите са кръвоносната система на икономиката на една страна. „Към настоящия момент България е свързана транспортно чрез магистрала само с един от съседите си и това е Турция. В момента сме много близо до осъществяването на връзка с втори от съседите ни“, отбеляза той.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени