Connect with us

Fake Harvard

Асен недоумява какво не му харесват на бюджета, заговори за интрига

Published

on

„Не мога да отговарям за парламентарното поведение на партиите, но чисто в професионален план между членовете на бюджетна комисия има добра комуникация, работим усилено и се надявам да имаме бюджет в най-скоро време и той да бъде приет в рамките на тази година“.

Това заяви Асен Василев, министър на финансите, за БТА и БНР в кулоарите на провеждащия се днес международен форум „Публично-частните партньорства в България“.

Той увери, че водят интензивни разговори с партиите в парламента, за да се осигури достатъчно подкрепа за проектобюджета.

„Това, което виждаме в момента е, че има доста движения в парламента, които не са свързани с бюджетната процедура“, коментира Василев случващото се в Народното събрание и „знаците“, за които говори председателят на парламентарната група на ДПС Делян Пеевски.

Финансовият министър уточни, че осигуряването на подкрепа не е въпрос на компромиси от негова страна, а на „изчистване на вижданията на различните партии, така че те да могат да подкрепят бюджета“.

По темата за „Лукойл Нефтохим Бургас“, Василев вижда по-скоро интриги, отколкото реални твърдения.

„От Агенция „Митници“ казаха ясно вчера, че има одобрени квоти от Европейската комисия и те се следят стриктно. Всяка седмица се изпраща справка към Комисията какво е напуснало българските пристанище и за кои държави. Тук се търсят по-скоро интриги, отколкото нещо реално“, каза в заключение финансовият министър.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени