Connect with us

Нюзрум

Заплашваният от Киро министър с обещание за машините

Published

on

Министърът на електронното управление Александър Йоловски търси начини да се подобри процеса по удостоверяване на машините – причината, поради която първият тур на местните избори се проведе с хартиени бюлетини

„Вече съм поръчал на администрацията на министерството да направи предложения за подобряване на цялостния процес по удостоверяване на съответствието, така че да има много по-добра законова регламентация, включително срокове, отговорностите да са ясни“, обясни Йоловски. Според него има слабости в Изборния кодекс. Идеите на екипа му щели да бъдат представени на премиера.

Министърът бе на изслушване в ресорната комисия в парламента, където получи само два въпроса за устройствата за гласуване.

Когато излезе решението на ВАС, което аз не трябва да коментирам, а само да изпълня, веднага създадохме организация за повторно удостоверяване. Аргументите за това защо зам.-министър е изпълнил процеса са същите – ставало е и преди. За мен е изключително странно защо това беше такъв проблем, но веднага предприехме мерки това да бъде санирано, обясни той.

Министърът не отговори дали е получавал заплахи и натиск за разпределяне на обществени поръчки, както твърдеше Тошко Йорданов от ИТН. Не отговори също и дали се е явил на разпит и има ли още охрана.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени