Connect with us

Нюзрум

Пеевски пребледня след срещата в МС: Чудовищна далавера! Коалицията „Путин“ вече е факт

Published

on

„Говори се без яснота, че до март трябвало да остане това нещо. Никакви доводи не чухме.

Готвели се рафинерията нещо да прави, някакви хора обясняват, екипи. Никаква яснота„, това заяви председателят на парламентарната група на ДПС Делян Пеевски след Съвета по сигурността, който се проведе в Министерски съвет (МС) при премиера Денков, относно отмяната на дерогацията за руски петрол.

„Видя се, че ще има гласуване в парламента. Това, което заявиха от ПП, че ще си отстояват сроковете, за март, което значи, че новата коалиция ще се роди от „Възраждане“, БСП и ПП. Това е ясното от днес – коалицията Путин е факт. Ще видим как ще бъдат гласовете и дали реално от Москва се команда българският парламент и правителство“, каза той.

„Просто съм много огорчен от това. Разбрахме също, че митниците не са си свършили работата. Санкциите са били нарушавани, за което ще подадем още утре сигнали до прокуратурата и ДАНС. Никаква работа не е свършила митницата, не е контролирала доставките къде са отивали. 60% са напуснали пределите на страната към различни дестинации от Украйна, в което сме убедени“, посочи Пеевски.

Чудовищна далавера, по-чудовищна дори от разследването на „Политико“. За нас българските бяха изцяло ощетени от тази дерогация, не получиха нищо от нея, а престъпния руски режим се обогати под благосклонния поглед на българското правителство“, завърши той.

БЛИЦ припомня, че ГЕРБ-СДС напуснаха срещата преди края й, като обявиха, че е „загуба на време“.

На Съвета бяха обсъдени последиците и рисковете за националната сигурност от евентуалното приемане на закона, според който в тридневен срок отпада дерогацията на руския петрол. 

Най-четени