Connect with us

Нюзрум

Признание за милиони! Министър проговори за „Росенец“

Published

on

Работата на Пристанищен терминал „Росенец“, който е под контрола на държавата, се извършва нормално. Доставките се разтоварват без проблеми, съответно, ако има и товари – също. Това коментира за БТА министърът на транспорта и съобщенията Георги Гвоздейков, който пристигна в Бургас за представянето на Националната система за електронен обмен на информация в морските ни пристанища.

„Съвместно с Агенция „Митници“ следим всеки един товар, който се обработва на терминала. Към момента не срещаме проблеми. Откакто сме влезли във владение, са разтоварени доста сериозни количества петрол“, посочи Гвоздейков.

БТА припомня, че процедурата по прехвърляне на оперативния контрол на пристанищния терминал „Росенец“ от „ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас“ АД към държавата, започна на 21 август тази година, след като на 11 август правителството неприсъствено прие решение да уведоми дружеството за прекратяването на Договора за предоставяне на концесия върху „Росенец“.

Концесионният договор беше прекратен с приетото от Народното събрание изменение на §2, ал. 1 от Преходните и заключителни разпоредби на Закона за контрол по прилагане на ограничителните мерки с оглед на действията на Русия, дестабилизиращи положението в Украйна.

Най-четени