Connect with us

Нюзрум

Служебник на Радев унижи ПП-тата в ефир: Сърдят се, защото ДАНС си е свършила работата

Published

on

Авторитетът на ДАНС е подложен нечувана атака. От няколко месеца всеки ден се обявява как службата е пробита. Политиците се сърдят, че агенцията си е свършила работата.

Това заяви пред БНТ бившият служебен министър на правосъдието Крум Зарков.

Той поясни, че ДАНС има няколко функции, една от тях е информационна. Те сертифицират какво се случва и дават информация на тези, които взимат решение. По думите му ДАНС не са виновни, че са дали информация за извършени неправомерни действия от страна на заместник-министър. Виновни са тези, които и изнесоха публично тази информация и отмениха машинния вот, добави Зарков.

По отношение на пожеланата оставка на шефа на ДАНС от страна на премиера Николай Денков, той заяви, че искането е неоснователно. Пламен Тончев не е оронил престижа на агенцията, категоричен бе Зарков.

Според него е наложително ИК да не бъде променян безумно. Непрекъснатите промени измъчиха хората, допълни той. Зарков подчерта, че организацията на местните избори не е била добра. Отговорност носят ЦИК и МС, които трябва да работят в координация. Странно е МС да прехвърля отговорността към ЦИК, уточни Зарков

Най-четени