Connect with us

Нюзрум

Костадин побесня и.. побеля: Това не е сделка, а диктат! И как точно ще разберат колко печели Русия?!

Published

on

В една сделка трябва да печелят и двете страни. Няма как в една сделка да печели само една страна. Това не е сделка, а диктат. Много ми е интересно да разбера как ЕК ще разбере колко точно печели Русия. Това би трябвало да дойде като информация от Русия, но тя няма как да бъде предоставена заради враждебните отношения между ЕС и Русия. Такъв коментар направи лидерът на “Възраждане“ Костадин Костадинов относно “Лукойл“ и данните, че рафинерията заобикаля санкциите срещу Русия.

“По-притеснителното е, че се вижда как натискът върху българката рафинерия продължава“, добави той. „За пореден път политиката взема връх над икономиката. Оказва се, че ако някой реши България трябва да се съобразява с правила, които някой друг решава. Големият въпрос е България суверенна страна ли е или провинция на наднационален и надполитически елит с мъгляви контури“, попита лидерът на “Възраждане“.

“Дерогацията, която бе гласувана е с една единствена цел: българският вътрешен пазар да има нефтени продукти и към настоящия момент работи“, бе категоричен Костадинов.

Той каза, че няма представа дали цените на горивата ще бъдат по-ниски, ако бъде прекратена дерогацията, но и хората, които го твърдят също нямат представа. „Когато се говори по този начин се оставя впечатление, че може да се регулира пазара от страна на държавата.“

“Кога станахме страна с планова икономика и от кога политбюро на ЦК на БКП определя какви трябва са бъдат цените“, попита Костадинов

Най-четени