Connect with us

Гербери

Държавата се тресе! Всички гледат към Борисов и съдбоносното му решение

Published

on

След месеца почивка заради изборите, Народното събрание отново се събира. Това обаче ще се случи вероятно без ГЕРБ, които се събират в централата на партията, за да решат има ли смисъл да продължат да подкрепят Николай Денков.

Борисов заяви след балотажа на местните избори, че в сряда ще събере партията. припомня „Трибюн“.

„Вече има нова сглобка, ПП-ДБ с „Възраждане“ и БСП. По места работеха заедно против ГЕРБ. В сряда събирам партията, и навсякъде ще ни докладват как са играли ПП с „Възраждане“. Ако навсякъде е така, както беше в Банкя, където работеха заедно и плащаха пари, за да ме бият, ще видим как ще продължим нататък. ПП искат като стартира парламентът да говорим за данъчните закони, ако всичко е така, то това няма да стане”, каза Борисов.

Той заяви и че е имало споразумение с премиера Николай Денков, което обаче се нарушава. „Денков си решава, че иска да маха шефа на ДАНС, написал писмо до Радев, и просто ме уведомява! В този ѝ вид има по-силна сглобка – между „Възраждане“ и ПП, каза още Борисов.

Междувременно „Възраждане” внася вот на недоверие заради политиката на ПП-ДБ-ДПС-ГЕРБ в областта на отбраната. За това съобщи лидерът на партията Костадин Костадинов след изборния ден в неделя.

Според него, следващата тема след изборите, е оставката на правителството.

„Оставката на вредното правителство на Денков е абсолютно наложителна“, каза Костадинов.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова също съобщи, че още в първите дни на новата сесия на парламента ще внесат вота на недоверие за национална сигурност и отбрана. Тя посочи, че „Възраждане“ дават подписите си, а мотивите отдавна са готови.

Най-четени