Connect with us

Нюзрум

Пеевски с решаваща роля в ДПС и кампанията им: Дойде за 2 часа и…

Published

on

На местните избори ДПС отчитат отличен резултат и като разширение на влиянието, и като абсолютна бройка на общински съветници и на брой общини. Това заяви издателят на 24 Родопи Илхан Андай в изборното студио на bTV.

ДПС е втора политическа сила, върнаха си емблематични общини като Никола Козлево и Дулово, спечелиха Сунгурларе, а в бастиона – област Кърджали, партията взе 7 от 7 общини и то навсякъде с ръст. В Североизточна България – в областите Шумен, Разград и Търговище, ДПС остават голям фактор, добави той.

ДПС върви по пътя на разширяване на влиянието и увеличаването на резултатите и на следващите парламентарни избори, което е една от целите на партията, каза още Андай. 

Той е категоричен, че повишаването на резултатите е заради по-стройната организация на работата на тези избори и ключовата роля за това е на съпредседателя на Парламентарната група на ДПС Делян Пеевски.

Делян Пеевски се намеси на терен в средата на кампанията, обиколи регионите. За разлика от Карадайъ, който беше 72 часа в Кърджали, Пеевски дойде само за 2 часа в града, постави задачите и каза: „Оттук нататък няма да има скандирания, но ще има работа, така че всеки ден хората да усещат, че имат кмет, който решава проблемите“, каза Андай.

На някои това им се хареса, други гледаха стресирано, но после се стегнаха. Факт е, че секционните анализи сочеха до средата на кампанията едни резултати, а след това те се увеличиха и видяхте какво се случи на 29 октомври, добави той.

На въпроса защо Карадайъ беше изтеглен от кампанията, Илхан Андай отговори: „Стилът на Карадайъ е изчерпан вече“.

По отношение на смяната на кмета на Кърджали, Андай заяви: „При Хасан Азис положението е малко по-сложно. Той има натрупани негативи в последните години”. „Носеше и много дини под една мишница – заместник-председател на партията, кмет на Кърджали, университетски преподавател”, обясни Андай.

Той е категоричен, че увеличените гласове за Ерол Мюмюн на изборите са доказателство, че новият кмет на Кърджали е разширил периферията на гласоподавателите, сред които са и много българи.

По повод сглобката в държавата той заяви, че очаква бърз анализ в ГЕРБ следващата седмица и би могло да се направи нов формат, защото „при тази ниска активност всеки в държавата би се стреснал какво би се получило при парламентарни избори със същите муцуни“.

Най-четени