Connect with us

Нюзрум

Легендарен социолог: Електоратът на ГЕРБ ще подкрепи Ваня Григорова! За Бойко това е отлична новина

Published

on

Електоратът на ГЕРБ ще подкрепи Ваня Григорова, защото бе унизен от ПП-ДБ. Това казва социологът Кольо Колев пред Флагман. бг.

И се мотивира: „ГЕРБ беше поставена в унизително положение непосредствено след изборите (парламентарните – б.а.) – победилата партия да трябва да джироса властта на победената партия, без да участва в нея. Това създава огромно напрежение независимо от натиска на посолства и т.н, то е неестествено състояние на нещата. Освен това, ПП-ДБ се държат с ГЕРБ, както се казва, като „пия с отвращение“ или „спя с тази жена, ама с отвращение“. И да разчитат на някаква подкрепа от другата страна изглежда безумно. Така че ходът на Боросов,  с който de facto даде подкрепа на Ваня Григорова за балотажа в София, е абсолютно разбираем и очакван. И съответно заради тази надменност, ПП-ДБ просто ще получават своите шамари и то не само от г-н Борисов“.

Кольо Колев смята, че с оглед на перспективите за в бъдеще, за ГЕРБ е по-добре да победи Григорова; поради простата причина, че това отново ще покаже това, което и Бойко Борисов многократно е казвал – относителната слабост на ПП-ДБ и това, че те малко или много представляват един медиен и геополитически продукт, но не и реална политическа партия, която има реални сили вътре в страната.

Той припомня, че „самите ПП-ДБ си го казаха в прочутите записи – че ако се гледа реално, те имат между 7 и 10% тежест. Така че определено за ГЕРБ удар за ПП-ДБ, какъвто би представлявал успехът на Ваня Григорова, е добра идея“.

Най-четени