Connect with us

Нюзрум

„Бесен съм! Ние сме виновни за машините“: Хората на Слави не са на себе си от яд

Published

on

Бесен съм за това, което се случи, защото „Има такъв народ“ (ИТН) беше партията, която поиска и се пребори машините да бъдат включени в изборния процес. Това каза Ивайло Вълчев, народен представител от ИТН и кандидат за кмет на София на проведените вчера местни избори, след изслушване на председателя на ДАНС Пламен Тончев в комисията за контрол на службите „по повод информация за невъзможност за използване на машините в изборния процес“.

По думите на Вълчев всяко действие, което хвърля сянка върху машинното гласуване е недопустимо.

Във връзка със справката на ДАНС по отношение на действия на заместник-министъра на електронното управление, Ивайло Вълчев каза, че е призовал колегите си в комисията да се съсредоточат към констатираните технически факти, а не върху политическите коментари. „Един човек е влязъл в една зала и е извършил едни действия“, посочи той и добави, че с каква цел са направени тези действия, няма как да се предполага.

За мен лично действията, които са описани в доклада, като един обикновен, евентуален ползвател на машина по време на гласуване, това би хвърлило сянка на съмнение, каза депутатът. Като уточни, че „този човек е имал право да бъде там и дотам“ и добави, че по правилник е извършил действия, които не би трябвало да извършва.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени