Connect with us

Гербери

Борисов взриви НС: Какъв е този страх за „Лукойл“? Каква е тази подкрепа, неистова? Не дойдат ли, край!

Published

on

Енергийната комисия в парламента ще разгледа от 11 часа ветото на президента Румен Радев върху промените в Закона за енергетиката, които предвиждат пълна либерализация на пазара на електрическа енергия за битовите потребители до 2026 година. Според държавния глава, стандартът на живот на мнозинството от българските граждани остава най-ниският в ЕС, а предвидените промени биха могли още повече да затруднят именно хората, които и без това трудно посрещат ежедневните си разходи.

Скандал предизвика настояването на ГЕРБ за извънредно заседание на парламента в петък. От ПП-ДБ се обявиха против, защото било възможно да се използва за предизборна трибуна. 

Отговор на тези аргументи даде и депутатът от ГЕРБ Делян Добрев. „От това заседание ще си проличи кои парламентарни групи са на хранилката. Тези, които не дойдат да защитят интереса на българските граждани, които трябва да започнат да получават по 73 стотинки от следващия вторник. Очевидно не мислят за хората мислят за интереса на една частна компания“, коментира той.

В спора се включи и лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. „Трябва да им кажа, че ако те не дойдат ветото на президента ще го отложим за друг ден. А какъв е този страх за „Лукойл“? Каква е тази подкрепа, неистова? Включително са готови да се скараме“, заяви той.

Ако се проведе пленарно заседание в петък ще се внесе и допълнителна точка, която има за цел да се отнеме монопола на „Лукойл Нефтохим“ върху складовете за горива и той да бъде прехвърлен върху държавния резерв без „Продължаване промяната“ и „Демократична България“, защото не може да бъде преодоляно, тъй като са нужни 121 гласа, а ГЕРБ –СДС и ДПС събират 105 гласа, напомня БНР. 

Най-четени