Connect with us

Парламент

Цирк в НС! Тошко и Божанков в нова кавга, Цанов се отчая

Published

on

Със скандал започна изслушването на ютюбъра Станислав Цанов във временната комисия за безопасността на машините за гласуване. За него депутатите се събират по време на ваканцията, която си пуснаха заради местните избори.

През септември Цанов публикува видео в своя ютюб канал, в което твърди, че е бил заплашван от Алексей Петров преди година. По думите му, той е искал да направи видео с тест на машините за уязвимости. Получил обаче обаждане от Петров, който го привикал и го предупредил да не се занимава с темата. Следял и чатовете му във фейсбук, инстаграм и ютюб. 

Цанов е дошъл в комисията за изслушване по покана на БСП. За заседанието той пристигна заедно с Николай Марков – преподавател и бивш служител на НСО. „Единствено на него доверих това, през което минавах през последната година“, обясни за него ютюбърът. А Марков обясни, че Цанов е щял да бъде убит заради опита си да провери работят ли машините както трябва.

Заседанието обаче започна със съмнения има ли изобщо смисъл от изслушването. 

Извънредно заседание по време на предизборна кампания за изслушване на някого, който има свой ютюб канал, как ви звучи?, попита Явор Божанков.

ЦИК, ДАНС, Информационно обслужване и МВР също ще бъдат изслушани, отговори му председателстващият заседанието Георги Свиленски от БСП. И обясни, че решението Цанов да бъде изслушан, е било взето на предходното заседание на комисията, а настоящото е било свикано от председателя на парламента Росен Желязков.

Депутатите изгледаха откъс от видеото, в което Цанов разказва за привикването си от Петров.

Аз знам, че това е комисия, чийто акцент е машинното гласуване, но в моята история това е вторичния въпрос. Искам да си представите какво е в продължение на една година, че всичко, което си си писал с някого във всяка платформа, всяка твоя снимка, всеки чат е бил в ръцете на трети лица от ъндърграунда и лица, които се борят за днешното управление, каза Цанов след края на видеото.

След него обаче се стигна между страсти между депутатите. Божанков попита какво общо има работата ми с работата на комисията, която е посветена на машинния вот, както и дали е подал сигнал до прокуратурата. 

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени