Connect with us

Парламент

Тошко Йорданов и Балабанов взривиха НС с въпроси към Киро, реакцията бе неочаквана

Published

on

„Г-н Петков, ще ме погледнете ли в очите?“, това заяви от парламентарната трибуна депутатът от „Има такъв народ“ (ИТН) Станислав Балабанов.

Той взе думата минути, след като стана ясно, че вотът на недоверие срещу кабинета „Денков“ е неуспешен. Още с първото изречение Балабанов успя да нагорещи страстите на Народното събрание (НС) и се чуха подсвирквания от страна на депутатите.

„Искам да ви задам един въпрос – как се чувствате днес, след като Бойко Борисов и Делян Пеевски ви подкрепиха, след като партията на онзи, който арестувахте, ви спаси.

Г-н Петков, пляскахте като невнятен тийнейджър. Но как се чувствате вие, след като бяхте на площадите 2020 година. Г-н Иванов разбрахте ли къде дългата ръка на ДПС ви погали?

Питам ви като гражданин, с който заедно бяхме по площадите. 

Г-н Рашков, как се чувствате, след като ви използваха да арестувате Борисов, а днес натиснахте бутона, вие Петков и цялата ви клика да продължи да управлява само заради двама души – Борисов и Пеевски“, заяви Балабанов.

За пореден път доказахте, че вие извършихте най-срамното и унизително действие срещу българските граждани. Управлявате с най-голямото зло„, каза още Балабанов. 

„За момента си помислих, че ще изпеете българския вариант на Деспина Ванди“, коментира председателят на НС Росен Желязков. 

„Позволявате си да коментирате думите на депутат на вот на недоверие, в които обяснява защо е гласувал така. Налагам ви наказание„, каза на свой ред депутатът от ИТН Тошко Йорданов.

„Ще го коментираме на председателски съвет, заедно с молбата ви то да бъде отменено, когато дойде времето“, отвърна му Желязков.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени