Connect with us

Импийчмънт

Извънредно! Радев привиква Денков и шефовете на службите

Published

on

В сряда в Президентството ще се състои консултативна среща, на която ще бъдат обсъдени рисковете и заплахите пред националната сигурност в резултат на актуалните конфликти и мерки за тяхното минимизиране, съобщиха от „Дондуков” 2. 

Тема на срещата ще бъде и необходимостта от технологично обновяване на структурите от системата за защита на националната сигурност.

За участие в срещата са поканени председателят на Народното събрание, премиерът, заместник министър-председателят, министърът на отбраната, началникът на отбраната, министърът на вътрешните работи, главният секретар на МВР, председателят на Държавна агенция „Национална сигурност”, председателят на Държавна агенция „Разузнаване” и директорът на Служба „Военно разузнаване”.

В понеделник президентът коментира, че докладът на Националния контратерористичен център показва, че няма пряка заплаха за националната сигурност. „Очаквам службите за сигурност да продължат да работят спокойно и отговорно. Ако има промяна в обстановката, съм готов да свикам КСНС”, уточни вчера държавният глава. 

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени