Connect with us

Нюзрум

Топ професор взриви ефира: Вярвате или не – те определят кмета. Точка

Published

on

Едното е, да кажем, къде живеем, а другото – къде сме регистрирани по ЕГН. Аз съм живял в Австралия, но съм български гражданин. Няма да гласувам в България.

Във Варна има разминаване с 50 хиляди. Много хора са казали, че живеят там, но не са се отписали от Шумен и Добрич. В София има 200 хиляди такива. Това заяви пред bTV Стоил Цицелков, обществен съветник към ЦИК. 

„Класиката е активна регистрация, за която говоря от 30 години. Мога да говоря още 30 години, но няма да съм жив. Ако не допуснете някой да гласува, какво от това, че е фантом? Не си изпълняваме законовите задължения. Знаете ли, че само 30 дни да живеете някъде, трябва да си смените настоящият адрес. Някои не го правят по 20 години“, посочи още проф. Михаил Константинов. 

Той допълни, че резултатът от изборите се определя от дадените гласове и когато са отчетени коректно, няма значение какво пише в листите. 

„Ние нямаме минимална избирателна активност. Може изобщо да няма списъци. Тия, които се явят и кажат, че имат право да гласуват, те определят кмета. Точка“, отсече Константинов.  

„В момента, в който имаме машинно гласуване, половината хора са от едната страна, другата половина са от другата. Караме се и няма доверие. Нека да гласуват с машини, 41% са гласували с хартия. Нека си гласуват както искат. Имате машина, имате хартия“, каза още той. 

Най-четени