Connect with us

Парламент

Костадинов взе думата: Безотговорно! Армията само през деня ли работи?!

Published

on

„Това е безотговорно поведение – армията само през деня ли работи? Като спим трябва да се притесняваме.“ Този коментар направи в парламентарните кулоари лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов по повод късното обезвреждане на дрона, открит край Тюленово още вчера. „Некомпетентно и меко казано непрофесионално е решението да се остави цяла вечер дронът с мината, който още вчера е бил забелязан на пристанището на Тюленово. Това е лодкостоянка – който се е разхождал там знае, че тъй като сезонът не е приключил там все още има особено нощно време хора, които се разхождат. Това е все едно тук да се случи нещо подобно пред сградата на парламента. Мястото е посещавано“, обясни той.

И Костадинов обяви министър Тодор Тагарев за заплаха за националната сигурност, каквото по-рано каза и лидерката на БСП и поиска „да бъде премахнат във възможно най-скоро време“.

„Ние искаме оставката на Тагарев от седмици, така че в този конкретен случай БСП и ИТН подкрепят искане на „Възраждане“ от седмици насам. Да не забравяме, че само до преди няколко месеца БСП управляваше страната с Кирил Петков, а пък ИТН бяха в същото това управление. Хубаво е, че започват да еволюират и да споделят вижданията на „Възраждане“ от 2021 г. без да ги променяме“, доволен е депутатът.

„Този военен министър е министър на Украйна, той не е министър на България. Не случайно е бил украински държавен служител“, каза Костадинов. Той отново изрази съмнения кому е лоялен Тагарев, защото във всяко свое действие се интересувал единствено да удовлетворява интересите на Украйна.

„Лицето Тагарев очевидно не е разбрало и не знае, че няма гражданска отбрана, защото в едно от своите изказвания, каза че гражданска отбрана трябвало да се погрижат. Меко казано престъпно решение и поведение“, продължи да беснее той.

„Възраждане“ подкрепя и протеста на зърнопроизводителите, а премиерът акад. Николай Денков трябва да си подаде оставката. „Те се опитват да настроят една част от гражданите срещу други, които произвеждат хляба на България. Тези хора водят последователна война срещу всеки един български бранш и български сектор. Нищо друго не ги интересува, освен да изпълняват разпорежданията от американското и вече украинското посолство“, смята Костадинов.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени