Connect with us

Парламент

Спешно викат Тагарев в НС: 17:30 да си тук!

Published

on

Освен публично известната информация нямаме друга, точно това е причината в 17.30 да свикаме заседание на комисията по отбрана и да изслушаме военния министър. Това заяви в кулоарите на парламента шефът на комисията по отбрана в НС Христо Гаджев. Депутатът от ГЕРБ уточни, че са в контакт с министър Тодор Тагарев и очакват да даде пред комисията ясна и категорична информация какво точно се е случило и какви са причините за открития край Тюленово дрон с боеприпаси. Мисля, че това е важно, защото темата е достатъчно чувствителна и не трябва да се позволяват спекулации по нея, а и да може обществото да е информирано, заяви Гаджев.

Той опита да омаловажи и думите на Тагарев, че всяка седмица имало подобни инциденти като този в Тюленово. „Явно е имал предвид, че всяка седмица се обезвреждат невзривени боеприпаси от Втората световна война, от Балканските войни. Модулните групи, които се занимават с обезвреждане на боеприпаси, са достъчно големи професионалисти. Нека да видим дали е погрешно разбран министър Тагарев“, смята Гаджев. И добави, че това било поредната седмица, в която БСП иска оставката не само на министъра на отбраната, но и на целия Министерски съвет – правели го още от самото създаване на кабинета.

„Да се задейства ПВО-то на Тленово за подобен дрон не е много сериозно, защото дронът е доплувал най-вероятно. Нека да видим какво ще стане ясно на комисията и да не обвиняваме никого преди това. Хората в Българската армия си вършат съвестно работата“, смята пък колегата му от ПП-ДБ Ивайло Мирчев. Той добави, че ще коментират по-подробно след като изслушат Тагарев.

„В момента трябва да успокоим хората, да видим какво точно се е случило там, а не да говорим за смяна на министъра. Ако не е действано адекватно, ще има съответната проверка. Не трябва да имате никакви съмнения, че ние ще действаме адекватно в тази ситуация“, каза още Мирчев. 

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени