Connect with us

Нюзрум

Хората на Радев преядоха с власт! Шуробаджанащината и злоупотреби излязоха наяве

Published

on

За шуробаджанащина и злоупотреби в Смолян по време на служебния кабинет съобщава afera.bg Главната фигура е бившият областен управител и близък на президентският съветник Николай Копринков – Стефан Сабрутев.

Потулен от медиите случай разказва как по време на служебния кабинет мобилен екип на Южноцентрално държавно предприятие залавят горски, който незаконно експедира трупи за цеха на Сабрутев в кв. „Устово“. Вместо да санкционират нарушителя започва разправия с мобилния екип дръзнал да спре незаконната сеч.

Още същият ден единият лесничей Юлиян Александров е уволнен, а другият – Асен Бочкув, който студент лесовъд, е изпратен наказателно в Кърджали. На натиск е подложен и директорът на горското стопанство в Смолян – Станко Делиянчев. След това движението на екипите и планираните проверки се докладват предварително, за да няма актове. Същата схема с предварителна информация върви и при търговете за дървесина, които фирмата му „изненадващо“ започва да печели един след друг.

Роднинските назначения също не липсват. Кумът му – Костадин Пачеджиев става шеф на Областната дирекция на МВР. Кумата Диляна Пачеджиева от секретар на читалище „Кирил Маджаров – 1866“ започва работа във ВиК – Смолян, където тандемът Сабрутев-Копринков също има интереси, стигащи до ремонти и в Пловдив. Съпругата му Здравка Сабрутева само за 10 месеца служебна власт сменя три работни места.

Главната счетоводителка на ЮЦДП – Николина Чолакова е главен счетоводител и на фирмата на Сабрутев (Еко Форест), още при първото му встъпване в длъжност като областен управител. Сабрутев е и човекът, който движи организацията за издигането на пилона на Рожен.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени