Connect with us

Импийчмънт

„24 часа“: Ето какво сложи точка на обичта между Радев и Кирил Петков! Бележка от секретаря на президента…

Published

on

Когато Николай Копринков влязъл в Министерския съвет с познатите от времето на служебните правителства листчета с имена за назначения, приключило времето на силната привързаност между премиера Кирил Петков и президента Румен Радев.

Кои точно постове са били важни за секретаря на държавния глава, нито една от двете страни не посочва. Никой не отрича, че точно Копринков е играел ролята на кадровик за първия и втория етаж на всички министерства по време на служебната власт на президента. Самият той е давал подобни сигнали на всеки надежден кадър, който се нуждае от работа.

Ситуацията с редовния кабинет се усложни сериозно, след като партньорите в управляващата коалиция станаха четирима, разделиха си по партийна линия министерства и ведомства и това създаде проблем за вече назначените през последните месеци.

В събота държавният глава открито обяви претенциите си към кадруване

на правителството. И за първи път посочи ясно защо рязко охладня към коалицията, на която се твърдеше, че е “духовен баща”.

Сегашното правителство системно отстранява кадри на служебния кабинет, които разкриваха злоупотреби на ГЕРБ, заяви Радев на влизане в НАТФИЗ на церемония по случай Международния ден на театъра. Той обаче не назова кои постове визира.

Учудващо за мен и объркващо за много хора е системното отстраняване на кадрите на служебните правителства, които разкриха множество корупционни схеми, от които реално започна промяната. Така че много надежди са свързани с това правителство, но много са и очакванията за много по-бързи резултати, каза Радев.

Президентът отново опита да постави и задачи на правителството – да реши енергийната и ценовата криза, и обяви, че той нямало да позволи въвличането на България във война.

Най-четени