Connect with us

Гербери

Бойко е твърдо решен да спечели! Ето защо слага край на ерата „Тотев и Зико“ в Пловдив

Published

on

„Бойко Борисов слага край на ерата „Зико и Тотев“ в Пловдив“. така член на Изпълнителната комисия на ГЕРБ коментира пред „24 часа“ защо партията се освобождава от областния си координатор Иван Тотев точно преди изборите.

Преди по-малко от час пресцентърът на ГЕРБ съобщи, че Тотев е подал оставка и изпълнителната комисия я е приела и му благодари за 15-годишната работа.

Оказва се обаче, че Иван Тотев силно е ядосал местната партийна организация и лидера. Според източници от Пловдив. Той вземал еднолични решения, оказвал силен натиск върху несъгласните, капсулирал силно местната структура, хора я напускали.

Набелязаните от ГЕРБ за кмет на Пловдив отказвали да се кандидатират, защото не искали Тотев да ги командва брутално, какъвто му бил навикът.

Борисов обаче бил твърдо решен партията му да спечели и тези местни избори в Пловдив и затова Тотев си отива преди кампанията.

Временен координатор, който ще изнесе изборите, става Димитър Колев, кмет на район „Западен“ . За него изборите също щели да бъдат тест и ако се справи може да поеме партията в Пловдив за постоянно.

Сегашният кмет на Пловдив Здравко Димитров, известен като Зико, напусна ГЕРБ през февруари, когато Борисов сне доверието си от него и го призова да подаде оставка като кмет. Зико не сдаде поста, но напусна партията. Той спечели изборите през 2019 г. като измести от стола Иван Тотев, който дотогава бе кмет.

Най-четени