Connect with us

Нюзрум

ГЪРМИ СКАНДАЛ: По време на посещението на Зеленски у нас, шефът на НСО избягал в Брюксел

Published

on

Освен „топлото“ посрещане на Володимир Зеленски при Румен Радев, което ни прочу по света, източници отбелязаха и друго вълнуващо съвпадение точно при еднодневната визита на украинския президент.

При такова топ посещение на лице, отговарящо на най-висока възможна степен на риск, шефът на НСО ген. Емил Тонев се е оказал… на тридневна командировка в Брюксел. Той водел и единия от заместниците си полк. Бойко Василев, твърди Клуб Z.

Така цялата дейност е оставена на плещите на втория зам.- началник на охранителната служба Милен Русев. Като нашите източници са категорични, че за посещението на украинския държавен глава се е знаело преди брюкселската командировка.

Хора от НСО отбелязват, че по протокол при това събитие от охранителния състав са мобилизирани 100% – спират се всички отпуски и хора не се пускат в такива, освен при изключителни случаи. Освен това по закон началникът е и водещата фигура, която координира всички други сили – на МВР, жандармерия и пр.

Бригаден генерал Тонев обаче отишъл да чете лекции пред студенти от 4 до 6 юни в европарламента. Поканата е била от депутата от ГЕРБ Андрей Новаков.

Нашите източници се питат и защо изобщо е нужно тяхната служба да е „дадена“ на президента, след като националната сигурност е прерогатив и от отговорностите на Министерския съвет.

Иначе бригаден генерал Емил Тонев е назначен с Указ от 21 август 2020 г. на Румен Радев на длъжност Началник на Националната служба за охрана. Преди това е минал по стъпалата на йерархията – бил е зам.-началник и и.д. началник.

Най-четени