Connect with us

Нюзрум

Шишков скочи: Не сте ме разбрали, Радев няма как да ме подкрепи за кмет на София

Published

on

Не съм взел решение да се кандидатирам за кмет на София, а и президентът Румен Радев няма как да ме подкрепи политически, ако го взема. Естествено би могъл да ме подкрепи лично, така както биха направили моите приятели.

Това разяснение внесе пред „24 часа“ бившият служебен министър на регионалното развитие арх. Иван Шишков. Думите му поясниха сутрешно изказване от Шишков пред Нова нюз.

Сутринта в телевизионно интервю той обяви, че има желание да се кандидатира за кмет на София. И добави, че вероятно държавният глава ще го подкрепи.

За да се кандидатирам, трябва да имам възможност и за листа с общински съветници, а в момента законът не ми дава това право, обясни пред „24 часа“ арх. Шишков. Той не искал и да е кандидат на партия, а да се яви на изборите за кмет като експерт.

„Един независим кандидат не може да има общински съветници, а моето желание е да мога да помогна градът да придобие по-различен облик. Искам честно и експертно управление на София, ще се кандидатирам, ако това бъде гарантирано. Има експерти и специалисти, с които съм работил и са готови да застанат до мен“, коментира Шишков.

Най-четени