Connect with us

Timeline

Човек на Радев взриви мрежата: Лъже ли Ивайло Мирчев или да?

Published

on

Лъже ли Ивайло Мирчев или да?

Днес, отново четем поредните лъжи на Ивайло Мирчев. Толкова упорито продължава да лъже, че чак аз започвам да се съмнявам в действията си.

Това коментира във „Фейсбук“ бившият служебен военен министър Димитър Стоянов.

Каква е истината:

1. Водил съм лични разговори с министъра на отбраната на Нидерландия Kajsa Ollongren (два пъти) за възможността България да получи техните самолети F-16. Отговорът беше категоричен, че Нидерландия няма да предостави самолетите си на България, но има готовност да окаже помощ в обучението на наши пилоти. Имаше среща на посланика на България в Нидерландия г-н Димитров със съветника по сигурност на Марк Рюте. Проведе се среща в Министерството на отбраната с посланика на Нидерландия г-н Симон ван дер Бург, в България. Тема на разговорите е само една: самолетите F-16MLU. За специалните нидерландски източници на „експерта“ Мирчев няма смисъл да коментирам. И няма смисъл да се опровергават неофициални източници, още по-малко несъстоятелни мирчевизми, прочетени в някакъв нефелен сайт!

2. Да, Украйна три пъти е поискала да дарим нашите самолети МиГ-29 – март 2022 г., септември 2022 г. и през февруари 2023 г. Въпросът тук е защо г-н Мирчев и неговото правителство не подари самолетите МиГ-29 през март 2022г.? Дали вестник 24 часа ще му зададат този въпрос? Тогавашният министър на отбраната г-н Заков е отговорил на украинското искане, че самолетите са необходими за охрана на българското небе. Какво се е проемнило от март 2022 до февруари 2023 г. по отношение на заплахите та да бъдат дарени самолетите ни? Дали трябваше като министър на отбраната да оставя България без охрана? Отговорът е ясен за експертите по национална сигурност, но не и за Мирчев.

3. Колко самолета МиГ-29 летят и с какъв ресурс са е класифицирана информация и би следвало законотворецът Мирчев да го знае. Във всеки случай не е 60 дни като интимната връзка. Лично аз се съмнявам Мирчев да знае колко и какви ресурси има МиГ-29, но между разнасянето на кафетата на летище Добрич най-вероятно е чул, но определено не разбрал, какво е това ресурс. Дали знае какво е експлоатация по техническо състояние? И да, говорим за самолети, а не за гумени лодки на Росенец. Нищо не знае.

4. Ако Мирчев толкова много искаше българските летци да летят защо тяхното правителство през 2022 г. не направи нищо за да осигурят повече изправна техника? Бездействието е равносилно на безотговорност Мирчев. Защо Мирчев не попита коалиционния си партньор какво завеща в наследство по отношение на изтребителната ни авиация? А да, те са в некоалиция, а във връзка!

5. За бленуваните от Мирчев 200 млн. $, които са в действителност до 200 млн. $, и са под условие – ако някой извън България реши. За това България тряваше да се лиши от способности за които нито Мирчев нито някой друг отговаря. Същият експерт може да попита и правителството на К Петков и правителството на Денков защо не са взели или не вземат тези до 200 млн. $ ако някой ни ги даде? Най-вероятно заради „путинофилско“поведение? Не Мирчев, заради отговорността към държавата ни. С милиони долари, па били те и 200, разхвърлени на полето, няма да имаме способности, а ще чакаме 3-4-5 години за нещо и то ако решат да ни го продадат.

6. Кой/кои са опасни за държавата ни? Такива като Мирчев, деца на номенклатурата, които са повярвали, разбира се без основание, в експертните си познания. В действителност те експертиза не притежават. Некомпетентността убива България и прогонва децата ни. Тези политици не обслужват интересите на България, а са зависими от други фактори.

Най-четени