Connect with us

Нюзрум

Скандална наша министърка с обещание към кметовете на общини

Published

on

Министърът на туризма Зарица Динкова посети в понеделник селата в община Шабла по пътя към границата с Румъния, археологически и природни забележителности. Преди това тя се срещна с кмета Мариян Жечев, председателя на Общинския съвет д-р Йорданка Стоева и общинския съветник Живко Спасов.

В началото на срещата кметът запозна министър Динкова с природните дадености, намиращи се на територията на общината, като двете езера – Шабленското и Дуранкулашкото, Шабленската тузла и не на последно място, че 20% от плажовете в България са на територията на община Шабла.

„Има шанс да се привлече по-голям клас туристи, защото имате опазена природа. Археологогическите разкопки също са продукт, който може да се предложи на туристите тук, заедно с природата“, каза министър Динкова.

Тя обсъди с кмета на общината, че вижда огромен потенциал за развитие на къмпинг туризма в региона по най-високите европейски стандарти.
„Нашата община е предпочитано място за отдих през лятото, вследствие на което, малките села се оживяват. Например село Божаново от 4 постоянни жители през годината, през лятото се населява от 80 човека.

В село Граничар има постоянно живееща полска общност. През последните 5 години е променена визията на село Езерец – получени са над 30 разрешителни за строеж.

За качествата на лечебната кал говори д-р Стоева.
По време на срещата стана ясно, че кметовете на общини в България ще получат от министър Динкова писма, чрез които те да дадат своите предложения за проблеми, искания и виждания как те да бъдат решени, така че да са в полза на съответната община. Ще се работи и върху удължаване на сезона за орнитолозите, които често посещават общината.

Най-четени