Connect with us

Гербери

ГЕРБ вдигнаха завесата за разговорите с ПП-ДБ

Published

on

Когато започнахме разговорите за правителство, призовавахме за ясни ангажименти, споразумение. ПП-ДБ се дърпаха от това, предупреждавахме, че ще скърца, че някои от механизмите трябва да са много ясни и да са разписани. Това заяви депутатът от ГЕРБ-СДС Екатерина Захариева.

„Сега те излизат с някакви седем точки ултиматум. Не приемаме ултиматуми, но сме готови да седнем и да работим по коалиционно споразумение. Но нека да започнем да наричаме нещата с истинските им имена. Каквото и да говорим, това си е коалиция“, добави тя.

По думите ѝ, за да работи добре правителството, трябва да има ясно разписани правила.

„Днес ще имаме разговори с ПП-ДБ по Конституцията. Ние си говорим по законодателството, в петък има разговори по един от общите закони, който се надявам скоро да обявим“, каза Екатерина Захариева.

Тя добави, че за да заработи системата трябва да се говори с всички партии.

Според Захариева е несериозно да се поставят ултиматуми в петък следобед, тъй като не се работи по този начин в една демокрация.

Бунт за един ден на Пригожин

„Според мен това показа нагледно, надявам се и на повечето хора в Русия, какво представлява режимът на Путин. Категорично имиджа му е разклатен. Пригожин и частната армия „Вагнер“ бяха изпратени като герои“, каза Екатерина Захариева.

„Путин избяга, той се качи на самолета и напусна Москва. Това показва колко беше важно у нас да има правителство, което е ясно евроатлантически ориентирано“, добави тя.

Захариева допълни, че Пригожин и „Вагнер“ са военнопрестъпници.

„Президентът Путин създаде тази армия. Беше ясно, че в един момент тя можеше да се обърне срещу него“, заяви тя.

Разединена външна политика

Екатерина Захариева заяви, че винаги когато има разединена външна политика е проблем.

„Абсурдно е президентът да говори едно, а правителство друго или пък парламентът да приема трето. Надявам се полека лека да се сближават тези позиции, макар че се съмнявам“, каза тя.

Най-четени