Connect with us

Нюзрум

Социолог взриви ефира с думи за т. нар. проблем Костадинов

Published

on

Според Андрей Райчев редовното правителството няма да се съхрани до европейските избори.

„Дали обаче ще издържи тази година или поне половин година, не трябва да казвам, тъй като говорим за печелене на време от една страна“, уточни социологът в ефира на bTV.

За първи път България се разминава с Европа по същество в три неща. „Масовият европеец е абсолютно убеден, че украинците са идеалните, а руснаците – черните, а в България е точно обратното. Второ, масовият човек в Европа е абсолютно убеден в зеленото, нашите не щат. Третото, е тази цялата серия либерално – гей, там се разминаваме много“ , каза той.

Според него се променят позиции по фундаментални въпроси. „Например, по въпроса да има ли главен прокурор изобщо в България. Известно време всички твърдяха, че няма да има главен прокурор“, казва той. „Даниел Вълчев каза: Нямате главен прокурор, получавате 30 потенциални Гешевци“, добави още социологът.

Той смята, че самото ни правителство е сглобено по еклектичен и неестествен начин. „То е брак по сметка“, подчерта Райчев.

Това разминаване е много опасно нещо и затова ни трябва време това напрежение да спадне, смята още той. „Ние сме най-проевропейската нация, малко по-сложен е въпросът с НАТО, но България като цяло няма съмнение, че трябва да продължи да съществува в тези два съюза. Нарушаването на това би довело до огромна катастрофа в страната“, твърди Андрей Райчев.

По думите му разминаването ни с Европа е по съдържанието на своята политика и това е т. нар. проблем Костадинов. „Не Костадинов създава проблема, а проблемът създава Костадинов“, казва той. Правителството няма да продължи повече от година, категоричен бе социологът.

Най-четени