Connect with us

Нюзрум

Христо Иванов прекара близо час при Пеевски и Карадайъ

Published

on

Нов тур разговори, този път за конституционна реформа, подхванаха ДПС. Ден след като Йордан Цонев и Делян Пеевски „гостуваха“ за разговор при съпредседателя на ПП Кирил Петков, лидерът на движението Мустафа Карадайъ и Пеевски бяха домакини на дошлия при тях Христо Иванов от ДБ. 

Разговорът се случи докато в депутатите в залата дебатираха по държавния бюджет и по-малко от час след като Иванов намекна, че Делян Пеевски трябва да преосмисли членството си в конституционната комисия, макар и да не го спомена поименно. Повече от половин час в стаята на ДПС.

„Комисията трябва да бъде създадена, така че да не поражда съмнения и допълнителни въпроси“, настоя Иванов. И посочи, че не е в позиция да иска персонални решения. „Мога да предложа принцип и да дам пример. На мен също ми тежат определени митове, легенди. Затова ще помагам отстрани. Мисля, че трябва да покажем, че сме готови да направим крачка встрани. Промените трябва да са по най-неутралния начин така че всеки да участва“, заяви Иванов на излизане от стаята на ДПС.

„Аз морален съдник на никого не съм. Тук не е съд и не трябва да е съд. Трябва да направим така, че да имаме неутрален съд, който да не е нито мой, нито ваш“, настоя още той. На въпрос дали оттеглянето на Пеевски може да е гарант, че събитията от 2014 г. няма да се повторят, Иванов отговори, че няма никакви гаранции.  

Конкретните текстове за изменения ще се водят тепърва в конституционната комисия.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени