Connect with us

Импийчмънт

Президентът Румен Радев спешно наема още 25 охранители за него и жена му

Published

on

Подчиненото на президента Румен Радев НСО е обявило конкурс за набиране на нови 25 служители, които да се грижат за сигурността му, както и тази на съпругата му Десислава и другите лица от политическия живот на страната, на които по закон се полага денонощна охрана.

Обявата е активна на интернет портала на Националната служба за охрана, както и в популярен сайт за търсене на работа от 31 януари 2021 г., а подборът на кадри за първия етап на конкурса трябва да приключи до последния ден на февруари. От документацията става ясно, че се търсят общо 15 младши сътрудници за позицията „охранител“ и още 10 за шофьори, като възнаграждението и за двете длъжности е между 1200 до 1400 лева. Изискванията обаче са безброй. Кандидатите за гардове трябва да са пълнолетни, но не по-възрастни от 32 години. Необходимо е да имат само българско гражданство, минимум средно образование, да не са осъждани и обвиняеми, да са „психологично пригодни“, да притежават шофьорска книжка и да нямат здравословни проблеми, са само част от тях. Любопитно е, че конкурсът е отворен и за жени.

Изпитът, за да станеш охранител на президента, преминава през няколко фази. Първата е физическа, в която има норматив от упражнения, които трябва да бъдат покрити за време. Част от тях са изтласкване на щанги, крос, набиране, совалково бягане и други. Успешно преминалите се подлагат на психологично изследване, а на финала има и заключително интервю. Сходни са и изпитите, през които се минава, за да бъдеш шофьор на държавния глава. Изисква се кандидатите да са под 40, минимум със средно образование и само българско гражданство и още други клаузи, важащи и за охранителите.

Кандидат-шофьорите също ще бъдат изпитвани на коремни преси и тежки физически упражнения за време, защото и те трябва да имат добри умения в защитата, тъй като работата им съвсем не е единствено да стоят зад волана. Освен това ще държат и листовки с въпроси като на изпита за шофьорска книжка. Чака ги психотест и заключително интервю, водено от сформирана от НСО комисия.

Според хора от администрацията на „Дондуков“ 2 подчинената на Румен Радев Национална служба по охрана се нуждаела спешно от нови кадри заради проблемите, които възникнаха покрай работата им напоследък. Отказът на премиера Кирил Петков да се премести в резиденция „Бояна“ и желанието му да ходи пеша хабели много от ресурса на НСО и екипите не достигали, за да огряват навсякъде. Мнозина напуснали и по лични причини, а и в последно време държавният глава е засилил присъствието на гардовете около себе си, видя се от последните му изяви.

Най-четени