Connect with us

Нюзрум

Служебният премиер изненада народа! Пожела на политиците – стабилен вестибуларен апарат

Published

on

„В битието си на премиер повече от 9 месеца ще кажа, че в началото е добре да се мисли не за оставката, а работата в полза на хората, която ще се свърши преди оставката. Това заяви служебният премиер Гълъб Донев в началото на заседанието на Министерски съвет.

След първия празен мандат и очакването за изпълнен втори той предложи служебното правителство да одобри на свое извънредно заседание отчет за постигнатото в последните 4 месеца. Идеята е преди да предадат властта да покажат на хората какво са свършили, като уточни се, че са последователни в принципа на доброто управление, защото всеки който управлява държавата е длъжен да се отчита за стореното във властта.

„Като правителство, което се отчита за втори път през последните 10 месеца ще добавим, че не е страшно и не изисква изключителна смелост“, заяви Донев и допълни, че трудно може да отчете в протоколно решение най-големия успех на служебното правителство. Причината е, че са управлявали държавата в режим на нормалност, предвидимост и спокойствие, което на моменти е изглеждало скучно.

„От друга страна забавлението, което предлага играта на въртележка върви с уточнението, че е възможно да загубиш равновесие и внимание за детайлите. Същото се отнася и за политическата въртележка. Да се надяваме, че участниците ще имат стабилен вестибуларен апарат“, каза още Донев. 

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени