Connect with us

Демос

Шеф Токев ще работи като готвач в затвора до лятото, заплатата му ще е максималната възможна

Published

on

Шеф Андре Токев ще работи за жълти стотинки в затвора. Осъденият на седем месеца затвор готвач, който беше тикнат зад решетките, след като беше хванат да кара пиян миналата година, ще има възможност да работи в кухнята на затворническото общежитие в София, в което ще излежава присъдата си.

Заплатата, която може да получава като готвач там, ще бъде съвсем символична – става дума за сума от порядъка между 100 и 300 лева, която ще зависи от изработените часове от кулинарния гуру, като най-вероятно той ще хване горната граница.

По всяка вероятност той ще приеме да бъде готвач за останалите затворници, тъй като в кухнята редовно има недостиг на хора, а и заниманията там са най-близки до тези в живота му.

Иначе възможностите за труд са безброй – от стругар, през чистач, та чак до мебелист и шивач. Интересът към тях обаче е слаб, макар освен заработените пари работещите затворници да получават и възможност за намаляване на присъдата.

Андре ще търпи наказанието си чак до края на лятото, а междувременно за бизнеса му ще се грижат неговата съпруга Мария и по-малката от двете му дъщери Елиза, тъй като кака ѝ живее в Германия.

Continue Reading
Advertisement

Най-четени