Connect with us

Timeline

На тайна среща в президентството обсъдили бъдещето на Иван Гешев

Published

on

Информация от вътрешен източник, пожелал анонимност:
Вчера, след работно време, в сградата на Президентството се е провела тайна среща между президентския съветник Николай Копринков и шефа на НСлС и зам.- главен прокурор Борислав Сарафов.

Това разкри във „Фейсбук“ Стоян Тончев от „Либерта“.

За да се прикрие, Сарафов е влязъл през входа на Министерство на образованието. Това е записано на охранителните видеокамери. Поводът за разговора е сделка между президента и Сарафов за подписване указ от Радев за назначаването на Сарафов за главен прокурор.

Срещу това назначение Сарафов се ангажирал да не разследва нито един от емблематични скандали, свързани с Борисов, управлението на ГЕРБ и крупните олигарси на страната. Ангажиментите включват и индулгенция за мафиотската корупционна мрежа, станала популярна като „Пътя на копринката“ през последните две години.

Иван Гешев трябва да бъде спешно отстранен, след като довчерашните му мафиотски ментори са разбрали, че решил напълно да се еманципира и е сключил споразумение с Правителството на САЩ за радикални мерки и разкрития на цялата престъпна политико-икономическа система, задушаваща България от десетилетия, както и конкретни мерки срещу лицата в двата списъка „Магнитски“.
Това няма как да остане безнаказано от родната управляваща мафия, която първо реши да сплши Гешев с инсцинировка на атентат, но след неуспеха на този акт се обедини за отстраняването му и слагането на послушна и зависима марионетка в лицето на Сарафов.

Махането на Гешев от поста в момента обслужва всички олигархични интереси в България, както и тези на Кремъл.
Това обяснява трескавото единодействие между Президента, Борисов, ДПС и останалите парламентарно представени партии, които имат безспорен ченгеджийски генезис.

Сценарият включва зрелищен арест на Иван Гешев за удовлетворяване на тълпата и демонстрация, че в България уж ще бъде извършена някаква „реформа“.
Предстои точно обратното. Статуквото панически търси спасителен изход от надвисналата опасност, че е изтървало Иван Гешев от контрол.

При всички случаи предстоят интересни и бурни събития с непредсказуем завършек, защото този път родните политически мутри са си направили сметката без кръчмаря (шерифа) от Белия дом.

Едва ли е случайно, че Иван Гешев се прибира преждевременно от задокеанската визита, закичен с метална звезда на ревера.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени